Grady Hendrix: Horrorstör

Nem tudom, mikor vehettem meg ezt a regényt, de nemrég találtam meg a Kobo app-emen, teljesen véletlenül. Mivel úgysem volt mit olvasnom, belekezdtem. Egy gyors, maximum két délutános könyv, meglehetősen feledhető.

13129925

Egy IKEA-szerű svéd bútoráruházban zajlik a történet, az Orsk-ban. Nem az IKEA-ban, ezt világosan belénk sulykolják, ugyanúgy, ahogy minden ott dolgozóba is.

Amy jobb híján itt dolgozik, egy vacak kis albérletben él, az autója a lerobbanás szélén áll, szüksége van a pénzre. Ezért, mikor a felettese, Basil megkéri, hogy húzzon le egy éjszakai műszakot az áruházban, mert valószínűleg valaki vagy valakik betörnek oda, igent mond. Egy másik alkalmazottal, Ruth-al és Basil-lel együtt maradnak, hogy járőrözzenek a teljesen IKEA mintára berendezett emeleteken. Közben csatlakozik hozzájuk még két kolléga, akik meg vannak győződve róla, hogy paranormális jelenségek játszódnak le a falak között és reality show-t próbálnak forgatni. Előkerül egy hajléktalan is, aki otthon híján a show-room berendezett szobáiban húzza meg magát időnként. Így hatan lesznek kénytelenek megbírkózni azokkal a megmagyarázhatatlan eseményekkel, amik az éjszaka folyamán történnek.

A könyvdizájn egy bútorkatalógus mintájára készült. Ami tetszett, hogy minden fejezet elején megismertünk egy Orsk bútordarabot, de a cselekmény előrehaladtával a bútorok groteszkebbnél groteszkebbé váltak. Volt már itt a végén mindenféle kínzóeszköz és fura szerkezet.

Ezt leszámítva sajnos kihagyható egy regény. Az első rész humorát tudtam értékelni, egészen addig, amíg el nem kezdődött a valódi szellemjárás. Onnantól egész egyszerűen unatkoztam és alig vártam, hogy túllegyek az egészen. Maradok Stephen King-nél, ha valami borzongatót szeretnék olvasni.

  • Eredeti megjelenés (angolul): 2014
  • Magyar kiadás: 2015

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s